SZŰRŐ:
Megjelenések
2022.09.23.
KAPCSOLÓDÓ PROJEKT:
Dürer Park

SZERKEZETKÉSZ LETT A DÜRER PARK ELSŐ IRODAHÁZAFontos mérföldkőhöz érkezett a Városliget mellett található Dürer Park-fejlesztés: az első irodaépület elérte legmagasabb pontját.

 

A területen naponta átlagosan 300 ember dolgozik, a szerkezetkész állapot elérésig a kivitelezés során 4048 tonna betonacélt és közel 35.000 köbméter betont használtak fel a szakemberek.

Az építkezés további meghatározó számai:

 

    • 27 000 négyzetméter álpadló,
    • 9000 méter lamella,
    • 19 db felvonó,
    • 16.100 négyzetméter homlokzati üvegfelület.

 

Farkas Norbert, a Market Építő Zrt. műszaki igazgatója a kivitelezés eddigi kihívásai közt említette többek közt a földszinti, nagy belmagasságú – közel 6 méteres – tér kialakítását, amelynek specifikuma, hogy a belmagasságot külön erre a szintkülönbségre megtervezett zsaluálványzattal lehetett csak megvalósítani. 
Hozzátette, nem csekély szakmai kihívást jelentett a homlokzaton lévő párkánykonzolok kivitelezése. „A hőhídmegszakító elemeken több mint két méter kinyúlású, látszóbeton minőségű konzolokat kellett elkészíteni monolit vasbeton szerkezetből – erre lesznek felszerelve a homlokzat meghatározó elemeit képviselő lamellák” – fejtette ki a vezető.


 

Az irodaház kivitelezése igazi Market-leányvállalati csapatmunkával valósul meg: az OKM Kft. készítette az ágyazatot, a Vilati Szerelő Zrt. biztosítja a villámvédelmet, a Moratus Szerkezetépítő Kft. építette a szerkezetet, a Valép Padló Kft. pedig az aljzatbetont készítette.
https://www.market.hu/kategoria/3/rolunk-irtak/3413/szerkezetkesz-lett-a-durer-park-elso-irodahaza