SZŰRŐ:
Megjelenések
2020.12.09.

Fővárosi fejlesztések magas építészeti értékkel

A Property Market tevékenysége jelentősen hozzájárul a főváros megújulásához – most még többet megtudhatsz a landmark projektjeiről.

Az egyik legnagyobb hazai ingatlanfejlesztő, a Property Market jelenleg négy projektben 17 épületet fejleszt Budapesten, melyek prémium lokációkban helyezkednek el, és építészeti, városrendezési szempontból, valamint komplexitásukban és volumenükben is kiemelkedőek. A Market-csoport öt éve alapított leányvállalatának jelentőségét nemrég a Portfolio is elismerte: a céget a magyarországi TOP 5 ingatlanfejlesztő cég közé választották, ami többek között bizonyítja, hogy a Property Market tevékenysége jelentősen hozzájárul a főváros megújulásához. Most még többet megtudhatsz a BudaPartról és a Property Market újabb landmark projektjeiről.

Minden épületet más építész tervez 

A vállalat első projektje a BudaPart, amivel egy XXI. századi városnegyedet hoz létre Újbudán, a Duna partján, mintegy 54 hektáros területen. A megközelítőleg tíz éves, maximum hat fázisban megvalósuló beruházás alatt összesen 15 lakó- és 13 irodaház, valamint egy hotel valósulhat meg, így várhatóan közel 3000 lakás, 250 ezer négyzetméter iroda-, és nagyságrendileg 15 ezer négyzetméter kereskedelmi terület jön létre, ahol mintegy 25-30 ezer városlakó élhet és dolgozhat a közeljövőben.

A fejlesztés végére a BudaPart majdnem fele, 26 hektár zöldfelület marad, melynek része Budapest egyik legnagyobb közparkja, a Kopaszi-gát is.

A Property Market fejlesztésében és a Market Építő Zrt. generálkivitelezésében eddig öt épület, köztük négy lakó- és egy irodaház készült el, közel 750 lakást adtak el megközelítőleg 50 ezer négyzetméternyi összterülettel, emellett bérbe adtak mintegy 18 ezer négyzetméternyi irodaterületet és a kiskereskedelmi területből is bérbe adtak vagy értékesítettek 2400 négyzetmétert.

A beépítési koncepciót a dán ADEPT építészirodával dolgozták ki, aminek köszönhetően a hazai gyakorlattól eltérően alakulnak az épülettömegek – a sűrűség és a szintek is –, emellett változatos, értékálló építészeti megoldásokat alkalmaznak: minden épületet más és más iroda tervez, amit a táj- illetve belsőépítészet fog össze, ezáltal létrehozva az egységes városszövetet. Az elkészült épületek tervezői között van a Vikár és Lukács építésziroda, Finta SándorVadász Orsolya és a Paradigma Ariadné, a KÖZTI, a Stúdió 100 építésziroda, a lobbik a Pyxis Nautica munkáját dicsérik, a tájépítészet pedig a Mohács Sándor vezette S73 Tájépítészeti Stúdió tervei alapján valósul meg.

A fejlesztés folyamatos, jelenleg két ház építése zajlik, a BudaPart Otthonok ’E’ lakó- és a BudaPart CITY irodaházé, melyeket 2021-ben adnak majd át, emellett elindult a BudaPart Otthonok ’F’, azaz a beruházás hatodik lakóprojektje is. A BudaPart GATE-ben már szinte teljes a bérbeadottság, ahova a bérlők nagy része beköltözött, a következő, BudaPart CITY irodaházba pedig 2021 nyarán érkezik az első bérlő, a Bayer Hungária.

Fejlesztések a BudaParton túl

A Property Market célja olyan magas minőségű ingatlanprojektek létrehozása, melyek fenntarthatóak és hozzáadott értéket teremtenek. A cég fejlesztései sok tekintetben úttörőek a piacon és deklarált céljuk, hogy emeljék az épített környezet minőségét, ezáltal új kategóriát teremtsenek a hazai ingatlanfejlesztésben.

A BudaPart mellett a Property Market idén a főváros újabb landmark projektjét, egyik méltatlanul elhanyagolt épületegyüttesét korszerűsíti nagy alázattal: a BEM Palace-t, melynek köszönhetően a Bem József téren álló Radetzky-laktanya a múltnak tiszteletet adva újul meg, szálloda- és irodakomplexumként. 

Dürer Park projekt keretében teljesen megújul az Ajtósi Dürer sor mögötti 3,7 hektáros terület, amelynek közvetlen környezete a főváros egyik legszebb része. A beépítési koncepció elkészítésébe a kortárs design egyik legnagyobb alakjának építészirodáját, a neves Lissoni Casal Ribeirót is bevonták, míg az egyes projektelemeket hazai stúdiók tervezik. A tanulmányterv egyértelműen tükrözi a nemzetközi mércével is nívós, innovatív, városképbe illeszkedő és azt formáló szemléletet. Összesen két iroda- és három lakóépület jöhet létre, kereskedelmi funkciókkal kiegészítve.

Korábbi cikkeinkben az Octogonon már részletesebben is beszámoltunk a BEM Palace-ról és a Dürer Park projektekről.

A vállalat projektjei eddig 8 nemzetközi és 6 hazai díjat söpörtek be, köztük nemrég a Property Market nyerte a Portfolio Property Awards-on az „Év Lakóprojektje (100 lakás felett)” díjat a BudaPart II. ütemével, valamint az „Év Koncepciója” díjat a Dürer Park projekttel.

 

https://www.octogon.hu/epitoipar/fovarosi-fejlesztesek-magas-epiteszeti-ertekkel/